Pro Meri-Rastila discuss the Alt M-P with polititions at Vuosaari-päivä

On Saturday Olli Vento and Hanna-Leena Ylinen both active members of the Pro Meri-Rastila Liike took the Alternative Master Plan exhibition panels and A3 books and discussed them with members of the different political parties who attended the Vuosaari-päivä on Saturday 18th August 2012.

More information about the day in general can be found here:
http://kaupunginosat.net/portal/tapahtumat/74-vuosaaren-kes%C3%A4juhlat-2012

Below you can read Hanna-Leena’s blog post about the event:

Meri-Rastilan vaihtoehtokaava oli esillä Vuosaaren kesäjuhlilla 18.8.2012

Aurinkoinen sää oli houkutellut runsaasti väkeä Vuosaari-seuran järjestämille 11. kesäjuhlille Lohikäärmepuistoon, jossa esittelin Olli Vennon kanssa OURCity-ryhmän designpääkaupunkivuoden hankkeena suunnittelemaa Meri-Rastilan vaihtoehtoista asemakaavaa.

Näin kunnallisvaalivuonna lähes kaikki puolueet olivat tulleet paikalle esittelemään teemojaan. Ennakkosuunnitelmista poiketen ehdimme piipahtaa vain osalla puolueiden kojuista, mutta onneksi niiltä vierailtiin tutustumassa näyttelytauluihimme. Ajatus länsirannan metsän säilyttämisestä luontoalueena ja Meri-Rastilan kehittämisestä osallistavan kaupunkisuunnittelun keinoin tuntui saavan tukea hyvinkin eri laidoilta puoluekenttää. Monet poliitikoista olivat tutustuneet hankkeeseen jo aiemmin.

Kerroimme kävijöille, että OURCity-suunnitelman tarkoituksena on ollut osoittaa, että kaupungin Meri-Rastilalle asettamat asukasmäärätavoitteet on mahdollista saavuttaa metsäiseen virkistysalueeseen koskematta. Vaihtoehtokaava on toteutettu osallistavan kaupunkisuunnittelun menetelmin. Asukkaat ovat mm. työpajoissa kertoneet OURCity-ryhmän arkkitehdeille ja opiskelijoille, miten Meri-Rastilaa heidän mielestään tulisi kehittää.

Joissakin keskusteluissa niin poliitikkojen kuin asukkaidenkin kanssa nousi esiin ristiriita kaupungin sanojen ja tekojen välillä.  Kaupunki on toivonut, että asukkaat olisivat aktiivisia, mutta kun asukkaat ryhtyvät toimeen, ei sitä katsotakaan hyvällä. Useampi kertoi seuranneensa taistelua sivusta ja olleensa harmissaan, kun kaupunki ei tarttunut sille tarjottuun yhteistyöhankkeeseen.

Lupasimme kanssamme keskustelleille, että tämän taistelun tulemme katsomaan loppuun asti. Osallistava kaupunkisuunnittelu on ollut esillä mm. YK:n raporteissa ja Worldwatch-instituutin Maailman tila 2012 -raportissa. Helsingissäkin olisi aika alkaa kehittää uusia ja osallistavia suunnittelutapoja, jotka olisivat aiempia paremmin sopusoinnussa maankäyttö- ja rakennuslain kanssa.

OURCity-suunnitelman A3-kirja on vapaasti ladattavissa täältä:

https://meidankaupunki.files.wordpress.com/2012/01/alt-mp-a3-book_reduced.pdf

Advertisements

5 responses to “Pro Meri-Rastila discuss the Alt M-P with polititions at Vuosaari-päivä

 1. Tässä vielä kuvateksti: Vuosaari-seuran Matti Pöhö kävi tutustumassa vaihtoehtokaavaan Vuosaaren kesäjuhlien tapahtumassa Lohikäärmepuistossa

 2. Hanna-Leena also met Mari Huusko (a member of the green party) during the Vuosaaren kesäjuhla weekend, and she wrote on her blog about the Alternative Master-Plan:
  http://henkilot.vihreat.fi/mari.huusko/2012/06/07/mita-kerrostalon-ikkunasta-pitaisi-nakya/

 3. At Lohikäärmepuisto we also met a young man, who had some very interesting ideas. He told us that he lives in Meri-Rastila and walks through the forest every day and wants to keep the forest as it is. He also said that there are young people like him who would like to go on living here, but the problem is there are no available small apartments. I think these young people should be heard.

 4. No nyt on pakko uskoa, että Ourcity on vihreiden vaaliorganisaatio. Soininvaaran, Särkelän ja Holopaisen lisäksi löytyy nyt linkki myös Huuskon sivulle. Kaikki vihreitä. Miksei Silvia Modigin (vas) sivuille, hänkin vastusti Ksl:ssä rantametsään rakentamista? Tai Rkp:n, hehän myös vastustivat rantarakentamista.
  Huusko katsoo oikeudekseen asua kaupungin tukemassa asunnossa nyt vielä varakkaanakin, hän kun mielestään vähentää segregaatiota omassa taloyhtiössään, jossa muut ovat köyhiä.

  • Hei
   You are right that we should have the links to the blogs of all those people who have supported the Alternative Master-Plan for Meri-Rastila.
   The problem is, is that none of those people or parties that you have mentioned, (Silvia Modig (left) or the Swedish party) have publicly stated their support for our proposal, so we do not have the possibility of adding links to their comments. If you could encourage them to openly speak about the project them we will add links to their blogs.
   The OURCity association is not affiliated to any political party, our only political objective is to promote the wishes of the residents of east Helsinki.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s